• Opret bruger
Velkommen til Dansk Natur - Spørgsmål & Svar, hvor du kan finde svar på alt om dansk natur.

Kan man have høns i haven om vinteren?

+2 stemmer
Overvejer at få høns til haven - med afslukket hus, men er lidt i tvivl hvordan de klarer en vinter? Skal der være specielle forholdsregler?
spurgt Sep 5, 2012 i Fugle af anonym
  

2 Svar

0 stemmer

Jeg har netop fået høns i haven og skrevet lidt om det - og de kan sagtens klare en dansk vinter. Det man skal have fokus på er træk, det kan de netop ikke tåle, så sørg for at deres hus er vindtæt.

En test der siges man kan lave, er at sætte et sterinlys ind i deres hus på en blæsende dag - flammen må ikke være i for meget bevægelse.

svaret Sep 5, 2012 af Claush (1,970 point)
+1 stemme

Hej, at holde høns om vinteren er ikke ret meget anderledes end at holde høns resten af året. Den primære forskel er, at man skal sørge for frostfrit vand 1-2 gange dagligt. Det kan også klares ved at sætte hønsenes vand på en energirigtig varmeplade. Desuden er det en god idé at fodre med lidt federe kost som rosiner, hvede og majs. Hønsene bruger nemlig energi på at holde varmen. Hønsene er glade for en delvist overdækket hønsegård om vinteren, så de kan gå tørt udenfor. Jeg har skrevet mere om emnet høns om vinteren.

svaret Nov 8, 2012 af Michael (160 point)
...